Boehringer-Ingelheim, an industry-leading multinational corporation believes in one corporate vision – “Value Through Innovation” – that is, a commitment to constantly develop new ideas that would enhance their corporate image through the changing times. In keeping with this vision, Boehringer-Ingelheim Philippines was not only looking to remodel the conference room in their satellite Metro Manila office at the Makati CBD, but to give it a new, fresh, and out-of-the-box identity, a working room where positive working attitudes would thrive. This brought forth the Boehringer-Ingelheim Creative Room.

If studies have proven that the great outdoors can enhance one’s creativity, then Boehringer Ingelheim’s Creative Room is a step out of the usual conference room’s door – literally. The design, filled with hues of blues and greens, is inspired by the calming feeling of a day spent outdoors at the beach. Easily the most noticeable feature in the room is the scenic beach wall art which also serves as a drawing/bulletin board: a large-scale photo of a beachside view printed on acrylic and enhanced with luminous backlighting. Instead of carpeted flooring, installed are wooden planks for an authentic beach cabana vibe, and all around the room are lush and verdant greens that give it added life.  The Creative Room is also furnished with sectional lounge chairs with movable pieces, set around coffee tables with the same features, and accented with other stylish yet comfortable office furniture. A perfect balance of creativity and functionality – truly, a breath of fresh air!